Opvolgen van contacten

Ieder gesprek biedt kansen

Maar als u veel gesprekken voert op een dag, dan is het onmogelijk om alles te onthouden. Vastleggen dus. Maar hoe doe je dat?

De meeste mensen vinden het makkelijker om te schrijven dan om te typen terwijl ze aan het bellen zijn. Toch verdient het de voorkeur om de informatie na het bellen in een digitaal systeem vast te leggen. Zo kunt u het later doorzoeken op (bijvoorbeeld) steekwoorden als u iets terug wilt vinden. Ook is het in een digitaal systeem makkelijker om na een vervolggesprek aanpassingen te doen. Wellicht klopte er iets niet in uw eerste aantekening of blijkt de situatie iets anders te zijn dan u toen had begrepen. Aanpassen dus en zorgen dat de informatie up-to-date blijft!

Moet ik hier dan een systeem voor aanschaffen? Zolang u geen dagen per week aan acquisitie gaat doen is dat echt niet nodig. Het handigst is een goed ingericht Excelblad. Daar kunt u ook meteen getallen in kwijt die u later terug kunt zoeken en kunt sorteren (bijvoorbeeld de omzet van een klant, het aantal medewerkers of het aantal productiemiddelen dat hij gebruikt). Door alle informatie goed op te slaan kunt u later nog scherper inspelen op de kansen bij die specifieke klant.

 

Hoe doen de professionals dat?

Bij Leadhunter hebben we uiteraard een uitgebreid computersysteem waarin we alles vastleggen. Ieder gespreksverslag wordt opgeslagen zodat het later is terug te lezen. Daardoor kunnen we optimaal inspelen op wat er de laatste keer is gezegd. Ook eventuele correspondentie die naar de potentiële klant wordt gestuurd is onder zijn naam opgeslagen. Niets zo slordig als dat de klant een vraag heeft over iets in de brief of mail, en u kunt die 'even niet vinden'. Onze klanten krijgen een eigen inlogcode waarmee ze 24/7 alle gegevens na kunnen lezen: van het aantal afspraken dat we die week voor die opdracht hebben gemaakt tot de laatste gespreksverslagen aan toe. En uiteraard hebben we regelmatig persoonlijk contact over de voortgang. Acquisitie blijft immers mensenwerk!

 

Het CRM-pakket voor u: Leadhunter-Pro

Ook u kunt werken met het systeem van de professionals. Kijk hier voor de mogelijkheden die Leadhunter-Pro u biedt.

 

Gratis demo Leadhunter-Pro

Bel of mail Anton Brouwer voor een demo via Skype: anton@leadhunter.nl of 088-0039888