Uw salesteam: binnen- en buitendienst

Is de binnendienst er voor de buitendienst of andersom?

Domme vraag natuurlijk, de afdelingen horen als team samen te werken. Toch zie je in veel organisaties dat de buitendienst de lead neemt als het gaat om klantcontact. De moeilijkere vragen komen op zijn of haar bord en bij een eventueel klantbezoek aan het bedrijf is de buitendienst aanwezig voor de begeleiding en het sociale gedeelte (lees: samen lunchen). Op zich niks mis mee, vaak verdient een buitendienst medewerker ook meer, dus dan mag er ook meer van verwacht worden.

 

Competenties per afdeling

Als u nu compleet nieuw zou mogen starten en u zou de ideale buitendienst- en binnendienstmedewerker mogen schetsen, wat zijn dan de eerste competenties waar u aan denkt? Een buitendienstmedewerker moet vooral extravert zijn, makkelijk contacten leggen, een 'hunter' zijn. De binnendienst is gebaat bij goed overzicht, goede planning en een vijfde zintuig voor klantbehoud ("klant X al even niet gezien, er zal toch niks aan de hand zijn?"). Qua competenties is het ideaal als de afdelingen elkaar aanvullen: de één goed in 'hunten', de ander in 'farmen'. Training kan helpen om deze samenwerking te versterken. Elkaar niet in de weg lopen, maar elkaar feilloos weten te vinden. Aan één woord genoeg hebben en altijd op elkaar kunnen rekenen. Kijk hier als u meer wilt weten over onze trainingsmogelijkheden.

 

En waar past Leadhunter in dit plaatje?

Naast een binnendienst en een buitendienst heb je dan ook nog een binnendienst-op-afstand: Leadhunter ondersteunt het salesteam door afspraken te maken voor de buitendienst en offertes op te volgen voor de binnendienst. Eigenlijk zijn wij die derde hand, die het werk overneemt waar de afdelingen niet aan toe komen of niet goed in zijn (niet iedereen kan 'commercieel bellen'). Met onze CRM software Leadhunter-Pro zorgen we dat er niets vergeten wordt, dat contacten met prospects makkelijk worden bijgehouden en voor iedereen direct inzichtelijk zijn (via de app of op de computer). Ook hebben we een Personal Sales Assistant beschikbaar die uw mensen in kunnen zetten als dat nodig is. Dus niet een vaste kracht op de loonlijst, maar per uur inzetbaar in drukke tijden.

 

Leadhunter: uw partner in het ondersteunen van uw salesteam!

Neem contact op om uw salesteam te optimaliseren

Interesse gewekt? Een eerste gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. Bel 088-0039800 en vraag naar Anton Brouwer of Susan Raitt.

Direct klant worden kan natuurlijk ook. Klik hier om een account aan te maken, of bel 088-0039888 voor ondersteuning.

 

Klant worden